Dünyada en çok kullanılan içerik yönetim sistemi (CMS) olan Wordpres için gelişmiş olarak hazırlanan hosting yöntemidir. WordPress’in ihtiyacı olan tüm sunucu konfigrasyonuna sahiptirler. WordPress hosting paketleri ile yazılım ve tasarım detayları ile çok fazla uğraşmadan tek seferde kurulum yapılabilir. En hızlı ve pratik web sitelerine ulaşabilirsiniz. Disk boyutu, bant genişliği, CPU, RAM, veritabanı, server cache gibi sistemsel özellikler entegre edilmiştir. LiteSepeed Web Server’larda barındırılırlar.
Yayın yapan internet sitelerinin yaklaşık %70 gibi büyük bir bölümü wordpress altyapısı ile yayınlanmakta. Genellikle blog sahibi olmak isteyen bireysel kullanıcılar tercih etmektedir. WordPress ile entegre çalışan woocommerce ile e-ticaret yapmak isteyenlerinde gözdesi bu tercihten yana. WordPress sahip olmuş olduğu altyapısı nedeniyle normal bir hostingden farklı bir sunucuya ihtiyaç duyar. Elbette ki normal bir hostta barındırabilirsiniz. Fakat kendilerine ayrılmış olan bu wordpress hostingler daha hızlı ve stabildir. Eğer sadece wordpress kullanacaksanız mutlaka bir wordpress hosting edinmelisiniz. Normal hostingte alacağınız 1000 kişilik ziyaret için harcanan güç ile wordpress hosting’te alacağınız yaklaşık 5000 ziyaretci için harcadığınız güç hemen hemen aynı olacaktır.
WordPress Hosting ile Normal Hosting arasında ki farklar
Aslında temel olarak bakacak olursak çok bir fark gözlemleyemeyebiliriz. Biraz önce anlattığımız gibi sadece daha hızlı olması daha fazla ziyaretçi kaldırması gibi özellikleri vardır. Karşılaştırma detayı verirsek;
- Normal hostinge göre optimize edilmiş haldedir.
- Sorgu sayısı azaltılır ve daha hızlı açılır.
- Genellikle kaynak kullanım izinleri genişletilmiştir.
- Normal hostinglerde siteniz aşırı yüklenmeden dolayı kapanabilir. WordPress hostingde genellikle site kapatılmaz, yavaşlama yapılır.
WordPress hosting satın alınırken nelere dikkat edilmeli?
Güvenilir firmalardan ve kurumsallaşmış firmalardan almanız önerilir. Dikkat edilecek diğer hususlar;
- Normal hosting paketlerindeki CPU izni ile wordpress hosting de verdiği CPU iznini kıyaslayın.
- WordPress optimizasyonu ile ilgili performans raporlarını talep edin.
- Daha önce hizmet almış kullanıcı yorumlarını inceleyin.
- WordPress hosting paketinin Litespeed Cache Eklentisini destekleyip desteklemediğini öğrenin.